3 Şubat 2012 Cuma

AmigaOne X1000 Videoları

Son kullanıcılar X1000'leri postadan teslim almaya başladılar. Amerika'dan MacSociety takma adlı kullanıcının yüklediği videolar aşağıda:

Unpacking Video
http://www.youtube.com/watch?v=Wr-OuGbjJE0

Unbagging on Desk
http://www.youtube.com/watch?v=tze7mBc-siI

Booting X1000 First Time
http://www.youtube.com/watch?v=gLLWyQ1qe9U

6 yorum:

  1. 250 gb sata2 diskle 30-34 sn arası boot süresi elde ettim.. sizdeki ssd ile durum nedir? almaya değer mi?

    sanırım şu anda PCI-express yuvasını kullanan driver ı olan bir kart yok...( tv kartı-ses kartı vs )en azından ses işini halletseydik iyi olacaktı..acube kalırsak daha çok bekleriz gibime geliyor.. :(

    YanıtlaSil
  2. x1000 ne gelince...fiyatı düşürmezlerse yapacak bişey yok... malesef bütçem x1000 almaya yetse dahi o fiyata almayı düşünmem...şuan için eleştirilebilecek tek yönü fiyatı ve yazılım ,driver eksiği...

    YanıtlaSil
  3. Ben de 40GB'lik SSD var..80GB'lik SATA harddiske çok farketti bende. Bendeki SSD giriş modeli olduğu için senin SATA2 HD aynı ayarda. Ancak tabii SSD sessiz ve ısınma yok.

    PCI-Express için driver yok. Ancak ben Hong Kong'tan PCI-E 1x -> PCI adaptör satın aldım. Bu kart aracılığı ile PCI-E 1x portunda PCI kartlarını deneyeceğim (SB0100 ve CMI8738 çipli ses kartları) çalışıp çalışmayacak mı göreceğiz.

    X1000 gerçekten pahalı. Şu anda için Sam460 oldukça yeterli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merakla bekliyorum sonucu... olursa bir şekilde edinirim bende.....

      Sil
  4. PCI-E 1x adaptör kartı Sam460 da çalışıyor. SB0100 ve CMI8738 çipsetli kartlar takıldığında sistem tanıyor ve AHI sürücüleri yükleniyor. Ancak çipsetler MMIO özelliğine sahip olmadığı için ses çıkmıyor.

    CS4281 çipsetli (Sam440EP'deki ses çipi) MMIO özelliğine sahipmiş. Bu çipsete bir ses kartı buldum, geldiğinde deneyeceğim. Bunun çalışma sanşı varmış..

    Bunun dışında PCI-E 1x'e takılan bir SATA kartı hakkında alpha düzeyinde bir çalışma ve testlere başlanması planlanıyor. Ancak birşeyler satın almak ve söylemek için erken.

    YanıtlaSil
  5. keşke sam440 ep de olan 3 pci yuvası bizde olsaydı :) sam460 kaliteli iyi hoşda ,bu kartın amiga dünyası için tasarlanmadığı gibi bir his var içimde...

    acube hakkındaki "iyi dileklerimi !!!" buraya yazmıyorum bile :) en azından usb ses kartları desteği olsaydı güzel olurdu .. :( ses olayı sıkmaya başladı gerçekten..2 ay önce okumuştum,italyan forumlarının birindeydi galiba,yanlış anlamadıysam sam460 driver ını yazan ross vumbaca nın sınavı vs varmış yakınlarda update beklemeyin diyordu....

    YanıtlaSil